Bulgarian English

Винен туризъм Винпром Лясковец е едно от най-старите и предпочитани места за провеждане на винени дегустации за туристически групи и индивидуални туристи.
  Нашият гид ще Ви покаже музейната сбирка, римската преса за грозде, която е от III век след Христа, ще Ви разкаже историята на избата. Ще научите как се дегустира и сервира вино, ще Ви запознаем с бита и нрава на лясковчани, традициите на района във винопроизводството. Тук ще имате изключителната възможност да дегустирате естествено пенливи вина, пенливи билкови вина, газирана шира, десертни вина, пелин, сухи бели и червени тихи вина от различни реколти, колекционни и енотични вина и от най-добрите български ракии.
 Близостта на старопрестолния град Велико Търново, залата за приемане на туристи, намираща се в подземието на най-старата винарска изба в Лясковец, уникалния манастир „Св. Петър и Павел”, превъзходните вина и напитки, които се произвеждат тук предоставят чудесна възможност за включването ни като една от атракциите на организираните от туристическите фирми маршрути.